Sokat stresszelsz? Nehezen tudsz koncentrálni? Gyenge az immunrendszered? Elképzelhető, hogy kevés E-vitamin található a szervezetedben.…
Frissítve: 2018. augusztus 08., 18:21
Áfonyás-diós-lenmagos zabpehely
A müzlis zabpehely egyik nagyon egyszerű és finom változata, ideális reggelire és tízóraira.
Egészséges omega-3 zsírsavakat és mangánt tartalmaz!
Áfonyás-diós-lenmagos zabpehely
A müzlis zabpehely egyik nagyon egyszerű és finom változata, ideális reggelire és tízóraira.
Hozzávalók
- 5 dl víz
- 1 csipet só
- 8 evőkanál zabpehely, 80-100 g
- 1/2 teáskanál fahéj
- 4 evőkanál szárított áfonya
- 1 marék dió, apróra vágva (kb. 30 g)
- 1 evőkanál lenmag
- 1 evőkanál nádmelasz, Blackstrap Molasses vagy Black Treacle néven kapható bioboltokban vagy ázsiai boltokban
- 2-2,5 dl tej, alacsony zsírtartalmú
Elkészítés
- Keverjük össze a vizet és a sót egy kis főzőedényben, majd állítsuk a hőfokot magasra.
- Amikor a víz felforrt, a hőfokot vegyük lejjebb, adjuk hozzá a zabpelyhet, majd gyakran kevergetve, fedő nélkül főzzük körülbelül 5 percig, amíg a zab a vizet csaknem teljesen felissza.
- Ekkor adjuk hozzá a fahéjat, az áfonyát, a diót és a lenmagot. Keverjük össze, fedjük le, majd kapcsoljuk ki a hőforrást. Hagyjuk állni lefedve 5 percig.
- Tejjel és nádmelasszal tálaljuk.
- Jó étvágyat!
Még több egyszerű és egészséges receptet keresel?
Megtalálod a 33 kedvenc recept új és átdolgozott kiadásában:
- 33 egészséges recept étvágygerjesztően ínycsiklandó és színes fotókkal 178 oldalon
- 29 oldalas bevezetés az egészséges táplálkozásba, valamint a zöldségek és gyümölcsök világába
- Zöldség és/vagy gyümölcs alapú receptek változatosan
- Prémium fűszerkombinációk, amelyek jól kiegészítik egymást (próbáld ki, majd meglátod)
- Semmi sznobéria: egyszerű, egészséges, olcsó és finom receptek a mindennapi energiához és a jó közérzethez
INGYENES BÓNUSZOK:
- Havi bevásárlólista, amelyet böngészhetsz a számítógépen, magaddal vihetsz a mobilodon, vagy egyszerűen kinyomtathatod, és firkálhatsz rá
- Útmutató a GI-hez, amelyből megtudhatod, hogy egy adott élelmiszer milyen gyorsan és mennyire tartósan emeli meg a vércukorszintedet