Nyomtatás
Áfonyás-diós-lenmagos zabpehely

Áfonyás-diós-lenmagos zabpehely

A müzlis zabpehely egyik nagyon egyszerű és finom változata, ideális reggelire és tízóraira.

Fogás Reggeli
Konyha Mediterrán
Kulcsszó Növényi alapú
Elkészítési idő 15 perc
Adagok száma 2 adag
Kalória 362 kcal

Hozzávalók

  • 5 dl víz
  • 1 csipet
  • 8 evőkanál zabpehely, 80-100 g
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 4 evőkanál szárított áfonya
  • 1 marék dió, apróra vágva (kb. 30 g)
  • 1 evőkanál lenmag
  • 1 evőkanál nádmelasz, Blackstrap Molasses vagy Black Treacle néven kapható bioboltokban vagy ázsiai boltokban
  • 2-2,5 dl tej, alacsony zsírtartalmú

Elkészítés

  1. Keverjük össze a vizet és a sót egy kis főzőedényben, majd állítsuk a hőfokot magasra.
  2. Amikor a víz felforrt, a hőfokot vegyük lejjebb, adjuk hozzá a zabpelyhet, majd gyakran kevergetve, fedő nélkül főzzük körülbelül 5 percig, amíg a zab a vizet csaknem teljesen felissza.
  3. Ekkor adjuk hozzá a fahéjat, az áfonyát, a diót és a lenmagot. Keverjük össze, fedjük le, majd kapcsoljuk ki a hőforrást. Hagyjuk állni lefedve 5 percig.
  4. Tejjel és nádmelasszal tálaljuk.
  5. Jó étvágyat!
Tápanyagadatok
Áfonyás-diós-lenmagos zabpehely
Mennyiség egy adagban
Energia 362 Zsírból származó energia 117
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom 13g 20%
Többszörösen telítetlen zsír 1g
Szénhidrát 58g 19%
Élelmi rost 8g 32%
Fehérje 10g 20%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.