-
Szeleteljük fel a vöröshagymát és a fokhagymát, és hagyjuk állni legalább öt percig, így fokozhatjuk a fokhagyma egészségvédő hatását.
-
Tegyünk két evőkanál alaplevet egy közepes főzőedénybe. Tegyük bele a vöröshagymát is, majd kis/közepes lángon dinszteljük körülbelül 5 percig, gyakran kevergetve.
-
Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd dinszteljük tovább még egy percig.
-
Adjuk hozzá a curry port és alaposan keverjük össze a hagymával.
-
Adjuk hozzá a maradék alaplevet, a sárgarépát, az édesburgonyát, majd főzzük közepes/magas hőfokon, amíg a zöldségek meg nem puhulnak, körülbelül 15 percig.
-
Adjuk hozzá a kókusztejet.
-
Öntsük a levest adagonként a turmixgépbe (ügyeljünk arra, hogy ha a turmixgépet túlságosan teletöltjük, a forró leves kiömölhet). Turmixoljuk össze a levest.
-
Öntsük vissza a főzőedénybe, fűszerezzük tetszés szerint sóval és fehér borssal, majd melegítsük újra a krémlevest.
-
És már merhetjük is a tányérba.
-