Nálunk valószínűleg kevesen ismerik a főleg Ecuadorban, Peruban és Bolíviában népszerű quinoát, pedig sokféle finom és egészséges étel készíthető belőle gyorsan és egyszerűen.
Fogás
Köret
Konyha
Mediterrán
Kulcsszó
mandula, petrezselyem, quinoa
Elkészítési idő15perc
Adagok száma2adag
Kalória660kcal
Hozzávalók
8evőkanálquinoa
2evőkanálcitromlé
2evőkanálextra szűz olívaolaj
1csomófriss petrezselyemzöld
3szálzöldhagyma,apróra szeletelve
1nagy marékmandula,szeletelve
só és bors,ízlés szerint
Elkészítés
Forraljunk fel kb. 2-3 dl vizet egy lábasban.
A felforrt vízbe tegyük bele a quinoát, majd főzzük kb. 8-10 percig. A végén szűrjük le.
Közben egy kis tálkában keverjük össze a 2 evőkanál citromlevet a 2 evőkanál olívaolajjal, majd sózzuk-borsozzuk.
Szeleteljük apróra a petrezselyemzöldet.
Helyezzük a tányérra a megfőtt quinoát, a felszeletelt petrezselyemzöldet, a zöldhagymát és a mandulát. Locsoljuk meg az egészet a citromos-olívás öntettel, majd tetszés szerint szórjunk rá még egy kis frissen őrült feketeborsot.
Jó étvágyat!
Tápanyagadatok
Mandulás quinoa petrezselyemmel
Mennyiség egy adagban
Energia 660Zsírból származó energia 369
% DV (napi érték)*
Zsír 41g63%
Nátrium 24mg1%
Kálium 802mg23%
Szénhidrát 62g21%
Élelmi rost 9g38%
Fehérje 16g32%
Kalcium 100mg10%
Vas 5.8mg32%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.