Nyomtatás
Mandulás quinoa petrezselyemmel

Mandulás quinoa petrezselyemmel

Nálunk valószínűleg kevesen ismerik a főleg Ecuadorban, Peruban és Bolíviában népszerű quinoát, pedig sokféle finom és egészséges étel készíthető belőle gyorsan és egyszerűen.

Fogás Köret
Konyha Mediterrán
Kulcsszó mandula, petrezselyem, quinoa
Elkészítési idő 15 perc
Adagok száma 2 adag
Kalória 660 kcal

Hozzávalók

  • 8 evőkanál quinoa
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 csomó friss petrezselyemzöld
  • 3 szál zöldhagyma, apróra szeletelve
  • 1 nagy marék mandula, szeletelve
  • só és bors, ízlés szerint

Elkészítés

  1. Forraljunk fel kb. 2-3 dl vizet egy lábasban.
  2. A felforrt vízbe tegyük bele a quinoát, majd főzzük kb. 8-10 percig. A végén szűrjük le.
  3. Közben egy kis tálkában keverjük össze a 2 evőkanál citromlevet a 2 evőkanál olívaolajjal, majd sózzuk-borsozzuk.
  4. Szeleteljük apróra a petrezselyemzöldet.
  5. Helyezzük a tányérra a megfőtt quinoát, a felszeletelt petrezselyemzöldet, a zöldhagymát és a mandulát. Locsoljuk meg az egészet a citromos-olívás öntettel, majd tetszés szerint szórjunk rá még egy kis frissen őrült feketeborsot.
  6. Jó étvágyat!
Tápanyagadatok
Mandulás quinoa petrezselyemmel
Mennyiség egy adagban
Energia 660 Zsírból származó energia 369
% DV (napi érték)*
Zsír 41g63%
Nátrium 24mg1%
Kálium 802mg23%
Szénhidrát 62g21%
Élelmi rost 9g38%
Fehérje 16g32%
Kalcium 100mg10%
Vas 5.8mg32%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.