Nyomtatás
Buggyantott tojás spenóttal

Buggyantott tojás spenóttal

Egyszerűen elkészíthető, egészséges reggeli a mindennapokra.

Fogás Reggeli
Konyha Mediterrán
Kulcsszó spenót, tojás
Elkészítési idő 10 perc
Adagok száma 1 adag
Kalória 143 kcal

Hozzávalók

  • 1-2 db tojás, ideális esetben háztáji vagy bio
  • 1 teáskanál ecet
  • 1 nagy marék friss spenót
  • citromlé az ízesítéshez, opcionális
  • 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér, opcionális

Elkészítés

  1. Forraljunk fel vizet egy lábasban. A feltett vízbe tegyünk egy teáskanál ecetet (ez fogja majd össze a tojást).
  2. Egy kis tálkában törjük fel a tojásokat, majd óvatosan csusszantsuk bele a felforrt vízbe. Ne aggódjunk, az ecetnek köszönhetően nem fog szétesni, és a végén gyönyörű buggyantott tojásokat fogunk kapni.
  3. Főzzük a tojást kb. 5 percig.
  4. Közben mossuk meg a friss spenótot, és kenyérpirítóban pirítsuk meg a kenyérszeletet.
  5. Miután a tojás elkészült, egy lapos kanállal óvatosan emeljük ki a forró vízből, majd helyezzük a tányéron előkészített pirítósra. Sózzuk-borsozzuk, tegyük szépen mellé a spenótot, majd locsoljuk meg némi friss citromlével.
  6. Jó étvágyat!
Tápanyagadatok
Buggyantott tojás spenóttal
Mennyiség egy adagban
Energia 143 Zsírból származó energia 54
% DV (napi érték)*
Zsír 6g9%
Koleszterin 164mg55%
Nátrium 221mg10%
Kálium 315mg9%
Szénhidrát 14g5%
Élelmi rost 3g13%
Fehérje 10g20%
Kalcium 70mg7%
Vas 2.3mg13%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.