-
Szeleteljük fel a vöröshagymát és a fokhagymát, és hagyjuk állni 5-10 percig, így fokozhatjuk a fokhagyma egészségvédő hatását.
-
Tegyünk két evőkanál vizet vagy zöldségalaplevet egy közepes főzőedénybe. Tegyük bele a vöröshagymát, majd kis/közepes lángon dinszteljük körülbelül 4-5 percig, gyakran kevergetve.
-
Adjuk hozzá a fokhagymát, gyömbért, sárgarépát, paprikát, édesburgonyát és gombát, majd dinszteljük tovább még 5 percig, gyakran kevergetve. Tegyük bele a fűszereket, keverjük meg jól, majd öntsük hozzá a paradicsompürét és az alaplevet.
-
Emeljük a hőfokot magasra. Amikor a leves forrni kezd, vegyük vissza a lángot a legalacsonyabb fokozatra, majd fedő nélkül főzzük kb. 30 percig, néha megkavarva.
-
Adjuk hozzá a babot, sót, borsot, majd főzzük még 5 percig szintén fedő nélkül, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
-
És már merhetjük is a tányérba.
-
Jó étvágyat!