Nyomtatás
Gombás-paradicsomos frittata bazsalikommal

Gombás-paradicsomos frittata bazsalikommal

Reggelire, ebédre és vacsorára egyaránt ajánlott könnyű étel, amely rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.

Fogás Reggeli
Konyha Mediterrán
Kulcsszó gomba, paradicsom, tojás
Elkészítési idő 20 perc
Adagok száma 2 adag
Kalória 143 kcal

Hozzávalók

  • 1/2 közepes vöröshagyma, aprítva
  • 3 közepes gerezd fokhagyma, préselve
  • 1 evőkanál csirkealaplé
  • 0.5 dl csirkealaplé
  • 1 db nagyobb csiperkegomba, vékonyra szeletelve
  • 1/2 db közepes paradicsom, kockákra vágva, a leve és a pépje eltávolítva
  • 3 db nagy tojás
  • 3 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
  • só és fekete bors, ízlés szerint

Elkészítés

  1. Szeleteljük fel a vöröshagymát, és préseljük össze a fokhagymát, majd hagyjuk állni 5 percig, így fokozhatjuk a fokhagyma egészségvédő hatását.
  2. Egy rozsdamentes acél serpenyőben melegítsünk 2 evőkanál csirkealaplevet. Amikor az alaplé forrni kezd, adjuk hozzá a vöröshagymát, majd fedő nélkül, alacsony/közepes lángon, gyakran kevergetve pároljuk körülbelül 3 percig.
  3. Adjuk hozzá a fokhagymát és a gombát, majd pároljuk tovább újabb 2 percig. Adjuk hozzá a maradék alaplevet, a paradicsomot, a sót és a borsot, majd pároljuk tovább 1 percig. Kavarjuk meg jól.
  4. Egy kis tálkában keverjük össze a 3 tojást, majd sózzuk és borsozzuk. Keverjük bele az apróra vágott bazsalikomot.
  5. Öntsük a tojást a zöldségekre, majd lefedve, alacsony lángon főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak és a tojás el nem készül (kb. 5 perc).
  6. Jó étvágyat!
Tápanyagadatok
Gombás-paradicsomos frittata bazsalikommal
Mennyiség egy adagban
Energia 143 Zsírból származó energia 72
% DV (napi érték)*
Zsír 8g12%
Szénhidrát 7g2%
Élelmi rost 1g4%
Fehérje 11g22%
A-vitamin 900IU18%
Vitamin C 14mg17%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.