Nyomtatás
Sült csirke olivás mártással

Sült csirke olivás mártással

A csirke alacsony zsírtartalmának és magas fehérjetartalmának köszönhetően kiválóan illeszkedik az egészséges étrendünkbe.

Fogás Főétel
Konyha Mediterrán
Kulcsszó citromlé, csirkemell, olívaolaj
Elkészítési idő 20 perc
Adagok száma 2 adag
Kalória 204 kcal

Hozzávalók

  • 2 db csirkemell filé
  • 2 teáskanál friss citromlé
  • tengeri só és bors, ízlés szerint

Öntet:

  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 2 teáskanál friss citromlé
  • tengeri só és bors, ízlés szerint
  • extra szűz olívaolaj, tetszés szerint

Elkészítés

  1. Melegítsünk elő a sütőben kb. 150 fokon egy rozsdamentes acél vagy öntöttvas serpenyőt/sütőtálat (ügyeljünk arra, hogy a fogantyú is rozsdamentes acél legyen) körülbelül 10 percig. A serpenyő kb. 15 cm-re legyen a hőforrástól. Fontos, hogy az előmelegítés végére a serpenyő tűzforró legyen.
  2. Amíg a serpenyő melegszik, készítsük elő a csirkemellet, öntsük rá a citromlét, majd szórjuk meg sóval és borssal.
  3. Amikor a serpenyő felforrósodott, óvatosan vegyük ki a sütőből, tegyük bele a bepácolt húst, majd toljuk vissza a sütőbe. A sütőmódot állítsuk grillező üzemmódra, a hőérték maradjon 150 fok. Ügyeljünk arra, hogy a csirke hamar meg fog sülni (kb. 7 perc), mivel az előre felforrósított serpenyőnek köszönhetően mindkét oldalon a saját levélben, egyszerre sül át (ezért megfordítani sem szükséges). Honnan tudjuk, hogy mikor készült el a csirke? Óvatosan szúrjuk meg egy villával, a húsnak szaftosnak és puhának kell lennie.

  4. Egy kis tálkában keverjük össze az öntet hozzávalóit, majd öntsük rá a kész csirkére. Köretnek barna rizst ajánlok.

  5. Tipp: Az öntethez tetszés szerint friss rozmaringot, zsályát vagy dijoni mustárt is adhatunk.

  6. Jó étvágyat!
Tápanyagadatok
Sült csirke olivás mártással
Mennyiség egy adagban
Energia 204 Zsírból származó energia 207
% DV (napi érték)*
Zsír 23g35%
Szénhidrát 2g1%
Élelmi rost 1g4%
Fehérje 40g80%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.