-
Melegítsünk elő a sütőben kb. 150 fokon egy rozsdamentes acél vagy öntöttvas serpenyőt/sütőtálat (ügyeljünk arra, hogy a fogantyú is rozsdamentes acél legyen) körülbelül 10 percig. A serpenyő kb. 15 cm-re legyen a hőforrástól. Fontos, hogy az előmelegítés végére a serpenyő tűzforró legyen.
-
Szeleteljük fel a fokhagymát, és hagyjuk állni 5-10 percig, így fokozhatjuk a fokhagyma egészségvédő hatását.
-
Dörzsöljük be a lazacot 2 teáskanál friss citromlével, sóval és fehér borssal.
-
Amikor a serpenyő felforrósodott, óvatosan vegyük ki a sütőből, helyezzük rá a bepácolt lazacot, majd toljuk vissza a sütőbe. Állítsuk a sütőt grillező üzemmódra. Ügyeljünk arra, hogy a hús hamar meg fog sülni, mivel az előre felforrósított serpenyőnek köszönhetően mindkét oldalon a saját levélben, egyszerre sül át (ezért megfordítani sem szükséges). Honnan tudjuk, hogy mikor készült el a lazac? Ha óvatosan megszúrjuk egy villával, a hús könnyen szétválik, és a belseje enyhén rózsaszínű.
-
Keverjük össze a salsa hozzávalóit egy kis tálkában, majd tegyük félre.
-
Ha a lazac elkészült, a salsát szórjuk a tetejére.
-
Jó étvágyat!