Nyomtatás
Sült csirkemell salátával és gorgonzola sajttal

Sült csirkemell salátával és gorgonzola sajttal

Ideális és ínycsiklandó főétel ebédre vagy vacsorára, ráadásul rendkívül egyszerűen elkészíthető.

Fogás Főétel
Konyha Mediterrán
Kulcsszó csirkemell, gorgonzola, saláta
Elkészítési idő 15 perc
Adagok száma 4 adag
Kalória 354 kcal

Hozzávalók

  • 4 db csirkemell filé
  • 200 g vegyes saláta zöldséggel
  • 3-4 evőkanál friss bazsalikom, szeletelt
  • 2 evőkanál friss oregánólevél
  • 60 g gorgonzola sajt
  • 2 evőkanál friss citromlé
  • só és őrölt fekete bors, ízlés szerint

Az öntethez:

  • 2 evőkanál friss citromlé
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • só és őrölt fekete bors, ízlés szerint

Elkészítés

  1. Melegítsünk elő a sütőben kb. 150 fokon egy rozsdamentes acél vagy öntöttvas serpenyőt (ügyeljünk arra, hogy a fogantyú is rozsdamentes acél legyen) körülbelül 10 percig. Fontos, hogy az előmelegítés végére a serpenyő tűzforró legyen.
  2. Amíg a serpenyő átforrósodik, öblítsük le és szárítsuk meg a salátafejet és a zöldségeket, a bazsalikom- és oregánólevelekkel együtt. Az oregánólevelek mehetnek egészben a salátába.
  3. Amikor a serpenyő felforrósodott, fűszerezzük be a csirkemellet egy kis sóval és fekete borssal, majd helyezzük a forró serpenyőbe bőrre felfelé.
  4. Toljuk vissza a sütőbe, majd grillezzük körülbelül 15 percig, vagy amíg meg nem puhul. Ügyeljünk arra, hogy a hús hamar meg fog sülni, mivel az előre felforrósított serpenyőnek köszönhetően mindkét oldalon a saját levélben, egyszerre sül.
  5. Amikor a csirke majdnem kész, szórjuk meg a húst egy kis gorgonzola sajttal, toljuk vissza a sütőbe, majd hagyjuk, hogy a sajt megolvadjon. A csirkemell akkor jó, ha a belseje még enyhén rózsaszín.
  6. Öntsünk a salátára és a zöldségekre citromlevet, olívaolajat, sót és borsot. Osszuk el a salátát egyenlően 4 tányéron, majd helyezzük a salátaágyra a csirkemelleket.
  7. Jó étvágyat!
Tápanyagadatok
Sült csirkemell salátával és gorgonzola sajttal
Mennyiség egy adagban
Energia 354 Zsírból származó energia 99
% DV (napi érték)*
Zsír 11g17%
Szénhidrát 3g1%
Élelmi rost 1g4%
Fehérje 59g118%
A-vitamin 1750IU35%
Vitamin C 23.1mg28%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.