Nyomtatás
Minestrone leves csiperkével és kelkáposztával

Minestrone leves csiperkével és kelkáposztával

A hagyományos minestronén csavarunk egy jót, és csiperkegombával, illetve kelkáposztával egészítjük ki.

Fogás Leves
Konyha Mediterrán
Kulcsszó Növényi alapú
Előkészület 20 perc
Főzés 45 perc
Elkészítési idő 1 óra 5 perc
Adagok száma 6 adag
Kalória 106 kcal

Hozzávalók

  • 1,2 liter zöldségalaplé
  • 1 db közepes hagyma, apróra vágva
  • 6 gerezd fokhagyma, közepes méretű, felaprítva
  • 1 szár zellerzöld, kockára vágva
  • 2 db sárgarépa, közepes, hámozva és kockára vágva
  • 10 dkg kelkáposzta, apróra vágva
  • 1/4 db nagyobb csiperke gomba, kockákra vágva
  • 1 db paradicsom, kockákra vágva
  • 1 evőkanál szárított olasz fűszerkeverék, pl. Toscana
  • 1 konzerv fehér bab, leve leöntve
  • só és fekete bors, ízlés szerint

Elkészítés

  1. Vágjuk fel és készítsük elő a hozzávalókat.
  2. Tegyünk két evőkanál vizet vagy zöldség leveskockából készített alaplevet egy közepes főzőedénybe. Tegyük bele a vöröshagymát, majd kis/közepes lángon dinszteljük körülbelül 5 percig, gyakran kevergetve. Adjuk hozzá a fokhagymát, majd dinszteljük tovább még egy percig.
  3. Adjuk hozzá a többi alaplevet a többi hozzávalót, kivéve a babot, a sót és a fekete borsot.
  4. Emeljük a hőfokot magasra, majd amikor forrni kezd a leves, vegyük lejjebb a hőfokot, és alacsony lángon, fedő nélkül főzzük tovább kb. 45 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak.
  5. Ha a leves túl sűrű, tetszés szerint felönthetjük egy újabb adag forró alaplével. Adjuk hozzá a babot, főzzük pár percig, sózzuk, borsozzuk.
  6. És már merhetjük is a tányérba.
  7. Jó étvágyat!
Tápanyagadatok
Minestrone leves csiperkével és kelkáposztával
Mennyiség egy adagban
Energia 106 Zsírból származó energia 9
% DV (napi érték)*
Zsír 1g2%
Kálium 380mg11%
Szénhidrát 17g6%
Élelmi rost 5g21%
Fehérje 7g14%
A-vitamin 4050IU81%
Vitamin C 33mg40%
Vas 2mg11%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.