-
Vágjuk fel és készítsük elő a hozzávalókat.
-
Tegyünk két evőkanál vizet vagy zöldség leveskockából készített alaplevet egy közepes főzőedénybe. Tegyük bele a vöröshagymát, majd kis/közepes lángon dinszteljük körülbelül 5 percig, gyakran kevergetve. Adjuk hozzá a fokhagymát, majd dinszteljük tovább még egy percig.
-
Adjuk hozzá a többi alaplevet a többi hozzávalót, kivéve a babot, a sót és a fekete borsot.
-
Emeljük a hőfokot magasra, majd amikor forrni kezd a leves, vegyük lejjebb a hőfokot, és alacsony lángon, fedő nélkül főzzük tovább kb. 45 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak.
-
Ha a leves túl sűrű, tetszés szerint felönthetjük egy újabb adag forró alaplével. Adjuk hozzá a babot, főzzük pár percig, sózzuk, borsozzuk.
-
És már merhetjük is a tányérba.
-
Jó étvágyat!