Nyomtatás
Brokkoli csicseriborsóval és citromos tahini szósszal

Brokkoli csicseriborsóval és citromos tahini szósszal

Tápláló és egészséges étel brokkolival ebédre vagy vacsorára, vegetáriánusoknak különösen javallott.

Fogás Főétel
Konyha Közel-keleti
Kulcsszó Növényi alapú
Elkészítési idő 15 perc
Adagok száma 2 adag
Kalória 555 kcal

Hozzávalók

  • 1 fej brokkoli, rózsáira szedve és apró falatokra szeletelve
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 db csicseriborsó konzerv, 400 g, a sós levet öntsük le a borsószemekről
  • 2 evőkanál tahini, natúr joghurttal is helyettesíthető
  • 3 evőkanál citromlé

Elkészítés

  1. Egy nagy wok serpenyőbe vagy lábasba tegyünk 3-4 evőkanál vizet, forraljuk fel, majd adjuk hozzá a rózsáira szedett és felszeletelt brokkolit. A serpenyőt fedjük le, és így pároljuk a brokkolit 2 percig. Két perc elteltével kavarjuk meg, majd ismét fedjük le és pároljuk további 2 percig a brokkolit.

  2. Adjuk hozzá a csicseriborsót, majd lefedve pároljuk még 1 percig, amíg a borsó át nem melegszik.
  3. Kóstoljuk meg a brokkolit, ideális esetben roppanós “al dente” állagú lesz, ha nem ilyen, pároljuk még pár percig.
  4. Miután a brokkoli elkészült, sózzuk-borsozzuk, és adjunk hozzá 2 evőkanál extra szűz olívaolajat.
  5. Egy kis tálkában keverjünk össze 2 evőkanál tahinit 3 evőkanál citromlével és 2 evőkanál vízzel. Addig keverjük, amíg lágy és selymes állagú szószt nem kapunk.
  6. Rendezzük el a tányérunkon az elkészült brokkolit és csicseriborsót, majd öntsük rá a citromos tahini szószt.
  7. Jó étvágyat!
Tápanyagadatok
Brokkoli csicseriborsóval és citromos tahini szósszal
Mennyiség egy adagban
Energia 555 Zsírból származó energia 234
% DV (napi érték)*
Zsír 26g40%
Kálium 22mg1%
Szénhidrát 59g20%
Élelmi rost 10g42%
Fehérje 25g50%
Vitamin C 90.8mg110%
Kalcium 200mg20%
Vas 16.7mg93%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.