Egészséges ételek és hasznos tippek a mindennapi energiához és a jó közérzethez!

Uborkasaláta tengeri zöldséggel

Frissítve: 2018. július 23., 19:25

Uborkasaláta tengeri zöldséggel

Kedvező élettani hatásai miatt hetente legalább egyszer fogyasszunk tengeri zöldségeket.

Például próbáljuk ki az alábbi egyszerűen elkészíthető, C-vitaminban gazdag uborkasalátát.

Uborkasaláta tengeri zöldséggel

Uborkasaláta tengeri zöldséggel

Fogás: Saláta
Konyha: Távol-keleti
Kulcsszó: gyömbér, paradicsom, tengeri zöldség, uborka
Elkészítési idő: 15 perc
Adagok száma: 2 adag
Kalória: 60 kcal

Kedvező élettani hatásai miatt hetente legalább egyszer fogyasszunk tengeri zöldségeket.

Nyomtatás

Hozzávalók

  • 1 evőkanál szárított arame vagy hijiki tengeri zöldség, bio- és ázsiai boltokban kapható
  • 360 g hámozott és felszeletelt uborka, a magokat távolítsuk el
  • 1 db közepes paradicsom, felszeletelve, a leve és a pépje eltávolítva
  • 1 evőkanál szeletelt zöldhagyma

Öntet:

  • 3 evőkanál rizsecet
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1/2 evőkanál finomra vágott friss gyömbér
  • 1/2 evőkanál apróra vágott friss korianderzöld
  • extra szűz olívaolaj ízlés szerint
  • só és fehér bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Mielőtt előkészítenénk a többi hozzávalót, öblítsük le, majd tegyük meleg vízbe az arame vagy hijiki tengeri zöldséget.
  2. Hámozzuk meg az uborkát, majd vágjuk ketté hosszában. Kanalazzuk ki a magokat, és vágjuk az uborkát vékony szeletekre. Spirálszeletelővel spagettivékonyra szeletelheted az uborkát.
  3. Vágjuk félbe a paradicsomot, majd nyomkodjuk ki belőle a magokat és a levet. Vágjuk negyedekre, és a pépet is vágjuk ki belőle. Végül vágjuk a negyedeket kb. fél centi széles szeletekre.
  4. Keverjük össze a többi hozzávalót. Nyomkodjuk ki a felesleges vizet a tengeri zöldségből, majd szeleteljük fel, és adjuk hozzá az összekevert hozzávalóhoz. Azonnal tálaljuk.
  5. Jó étvágyat!
Tápanyagadatok
Uborkasaláta tengeri zöldséggel
Mennyiség egy adagban
Energia 60 Zsírból származó energia 9
% DV (napi érték)*
Zsír 1g2%
Kálium 516mg15%
Szénhidrát 11g4%
Élelmi rost 3g13%
Fehérje 4g8%
A-vitamin 700IU14%
Vitamin C 33.8mg41%
Vas 1.3mg7%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
  • Hasznos ez az írás?
  • Igen   Nem

A recept szerzője

Kiss Gábor

Kiss Gábor A mediterrán életmód elkötelezett híve, 2008 óta törekszik az egészségtudatos életre. Azóta, ha csak teheti, mindent elolvas a témában, és két saját könyve is megjelent az életmódváltásról. Ki nem állhatja a szenzációhajhász, tudománytalan zagyvaságokat és a hazug marketinggel profitot elérő cégeket. Szeret a konyhában improvizálni, egészséges finomságokat alkotni. Bár nem mindig sikerül, de igyekszik időt találni a sportra, meditálásra, aktív életre. Mindemellett érdeklődéssel követi a modern táplálkozástudomány és a pozitív pszichológia legújabb eredményeit. És ha úgy van kedve, előszeretettel osztja meg tapasztalatait és gondolatait a Dietless olvasóival. Írj Gábornak levelet az e-mail címére: gabor@dietless.hu.


Még több egyszerű és egészséges receptet keresel?

33 kedvenc recept: helyes táplálkozás egyszerűenMegtalálod a 33 kedvenc recept új és átdolgozott kiadásában:

- 33 egészséges recept étvágygerjesztően ínycsiklandó és színes fotókkal 178 oldalon

- 29 oldalas bevezetés az egészséges táplálkozásba, valamint a zöldségek és gyümölcsök világába

- Zöldség és/vagy gyümölcs alapú receptek változatosan

- Prémium fűszerkombinációk, amelyek jól kiegészítik egymást (próbáld ki, majd meglátod)

- Semmi sznobéria: egyszerű, egészséges, olcsó és finom receptek a mindennapi energiához és a jó közérzethez

INGYENES BÓNUSZOK:

- Havi bevásárlólista, amelyet böngészhetsz a számítógépen, magaddal vihetsz a mobilodon, vagy egyszerűen kinyomtathatod, és firkálhatsz rá

- Útmutató a GI-hez, amelyből megtudhatod, hogy egy adott élelmiszer milyen gyorsan és mennyire tartósan emeli meg a vércukorszintedet


>