Egészséges ételek és hasznos tippek a mindennapi energiához és a jó közérzethez!

Párolt bab és édesburgonya

Frissítve: 2018. július 30., 21:30

Párolt bab és édesburgonya

Ez az izgalmasan fűszerezett és tápláló vegetáriánus étel ideális választás főételnek vagy akár kiadós köretnek.

Ráadásul rendkívül könnyen elkészíthető, és minimális figyelmet igényel főzés közben. A-vitamint, molibdént és C-vitamint tartalmaz.

Párolt bab és édesburgonya

Párolt bab és édesburgonya

Fogás: Főétel
Konyha: Mediterrán
Kulcsszó: Növényi alapú
Előkészület: 20 perc
Főzés: 45 perc
Elkészítési idő: 1 óra 5 perc
Adagok száma: 4 adag
Kalória: 261 kcal

Ez az izgalmasan fűszerezett és tápláló vegetáriánus étel ideális választás főételnek vagy akár kiadós köretnek.

Nyomtatás

Hozzávalók

  • 1 fej közepes vöröshagyma, apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 1 evőkanál friss gyömbér, apróra vágva
  • 1 db közepes sárgarépa, vékonyra szeletelve
  • 1 db közepes zöld kaliforniai paprika, 2-3 centis kockákra vágva
  • 270 g édesburgonya, 2-3 centis kockákra vágva
  • 170 g csiperke gomba, közepesen vastag szeletekre vágva
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál őrölt piros chili
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 evőkanál zöldségalaplé
  • 4,5 dl zöldségalaplé
  • 1 konzerv bab, ideális esetben vörösbab, de fehérbab is jó; a levét öntsük le
  • só és feketebors, ízlés szerint

Elkészítés

  1. Szeleteljük fel a vöröshagymát és a fokhagymát, és hagyjuk állni 5-10 percig, így fokozhatjuk a fokhagyma egészségvédő hatását.
  2. Tegyünk két evőkanál vizet vagy zöldségalaplevet egy közepes főzőedénybe. Tegyük bele a vöröshagymát, majd kis/közepes lángon dinszteljük körülbelül 4-5 percig, gyakran kevergetve.
  3. Adjuk hozzá a fokhagymát, gyömbért, sárgarépát, paprikát, édesburgonyát és gombát, majd dinszteljük tovább még 5 percig, gyakran kevergetve. Tegyük bele a fűszereket, keverjük meg jól, majd öntsük hozzá a paradicsompürét és az alaplevet.
  4. Emeljük a hőfokot magasra. Amikor a leves forrni kezd, vegyük vissza a lángot a legalacsonyabb fokozatra, majd fedő nélkül főzzük kb. 30 percig, néha megkavarva.
  5. Adjuk hozzá a babot, sót, borsot, majd főzzük még 5 percig szintén fedő nélkül, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
  6. És már merhetjük is a tányérba.
  7. Jó étvágyat!
Tápanyagadatok
Párolt bab és édesburgonya
Mennyiség egy adagban
Energia 261 Zsírból származó energia 9
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom 1g 2%
Kálium 698mg 20%
Szénhidrát 38g 13%
Élelmi rost 10g 40%
Fehérje 8g 16%
A-vitamin 281%
C-vitamin 80%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
  • Hasznos ez az írás?
  • Igen   Nem

Még több egyszerű és egészséges receptet keresel?

33 kedvenc recept: helyes táplálkozás egyszerűenMegtalálod a 33 kedvenc recept 2018-as új és átdolgozott kiadásában:

- 33 egészséges recept étvágygerjesztően ínycsiklandó és színes fotókkal 178 oldalon

- 29 oldalas bevezetés az egészséges táplálkozásba, valamint a zöldségek és gyümölcsök világába

- Zöldség és/vagy gyümölcs alapú receptek változatosan

- Prémium fűszerkombinációk, amelyek jól kiegészítik egymást (próbáld ki, majd meglátod)

- Semmi sznobéria: egyszerű, egészséges, olcsó és finom receptek a mindennapi energiához és a jó közérzethez

INGYENES BÓNUSZOK:

- Havi bevásárlólista, amelyet böngészhetsz a számítógépen, magaddal vihetsz a mobilodon, vagy egyszerűen kinyomtathatod, és firkálhatsz rá

- Útmutató a GI-hez, amelyből megtudhatod, hogy egy adott élelmiszer milyen gyorsan és mennyire tartósan emeli meg a vércukorszintedet


>