Egészséges ételek és hasznos tippek a mindennapi energiához és a jó közérzethez!

Tippek

Frissítve: 2019. február 06., 10:55

A kombucha hatásai és fogyasztása

A kombucha, vagy más néven teagomba ősrégi népi- és házi gyógyír. Senki sem tudja valójában honnan származik, de az biztos, hogy legalább ezer éve áll az egészség szolgálatában.

Távol-keleti hagyományai vannak, az első feljegyzések Kínából időszámításunk előtti 221-ből ismeretesek, ahol a belőle készített italt mennyei teának, az örök élet italának, sőt, a halhatatlanság italának nevezték, hasonlóan a zöld teához. Talán nem véletlenül, hiszen számos betegségre, egészségügyi problémára jelent megoldást a fogyasztása, többek között helyreállítja a bélflórát, javítja a vérkeringést, és nyugtatja az elmét.

A kombucha és a kvasz legalább 1000 éve áll az egészség szolgálatában

A kombucha és a kvasz legalább 1000 éve áll az egészség szolgálatában

A teagomba név ellenére a kombucha nem gomba, hanem zuzmó, ami a gomba és az alga szimbiózisából kialakult ősi életforma. Ezek az élő organizmusok meg­erjesztik az édesített teát, és az élő élesztőgomba mennyisége, amit az ital tartalmaz, ad aktív aktív életet a kombuchának.

A kombuchából készített ital erjesztett tea és hatékony probiotikum. Előállítása során a cukrot tartalmazó teához szimbiotikus gomba- és baktériumkultúrát (SCOBY) adnak hozzá, majd hagyják, hogy a biológiai folyamat (erjedés) hatására a cukor eltűnjön, és egy olyan ital jöjjön létre, amely B-vitaminok, szerves savak, aminosavak, enzimek és élő szinergista mikroorganizmusok egész tárházát tartalmazza.

A kombucha ital glükuron- és laurinsavat tartalmaz, amelyek az emésztés és máj méregtelenítésében, illetve az immunrendszer támogatásában játszanak fontos szerepet. A B1 (tiamin), a B2 (riboflavin), a B4 (folsav), a B6 (piridoxin) és a B12 vitaminok a kombucha tenyészet aktív tevékenységének eredményei.

1. A kombucha pozitív hatásai

A kombucha rendszeres fogyasztásának számtalan kedvező hatása van, többek között segít megőrizni szervezetünk vitalitását, lúgosítja a testet, méregteleníti a májat, fokozza az anyagcserét, javítja az emésztést, segít a kötőszövet újjáépítésében, csökkenti a fejfájást, lerövidíti az emésztési időt, enyhíti a székrekedést és növeli az energiaszintet.

A kombucha alapja a szimbiotikus gomba- és baktériumkultúra

A kombucha alapja a szimbiotikus gomba- és baktériumkultúra

Az Amerikai Rákellenes Társaság szerint a kombucha számos rendellenesség megelőzésében és kezelésében játszik hatékony szerepet, beleértve a kopaszságot, az álmatlanságot, az emésztési zavarokat, az ízületi gyulladásokat, a krónikus fáradtságot, a sclerosis multiplexet, az AIDS-et és a rákot. További előnyei:

 • Megakadályozza a kopaszodást, elősegíti az erősebb hajszálak kialakulását, valamint visszaszínezi az ősz hajszálakat, felgyorsítja a haj növekedését.
 • Csökkenti a koleszterinszintet, rugalmasabbá teszi az erek falait, enyhíti az érgyulladás fájdalmait.
 • Természetes antibiotikus hatású. Méregtelenít, kioldja és kémiailag megköti a májból és a testnedvekből felszabaduló mérgeket, és kiirtja a szervezetből az élősködőket.
 • Gyógyítja a székrekedést, megállítja a fertőző hasme­nést, gyógyítja az aranyeret, a vastagbél gyulladást, gyomor­idegességet, a gyomorrontást, a vékony- és vastagbelek gyul­ladásait.

A kombucha javítja az életminőséget: fogyasztása felszabadult közérzetet, tökéletes emésztést, fizikai- és szellemi frissességet eredményez. Hatására idősebb korban javul a mozgékonyság és a fizikai aktivitás.

 • Gyógyítja az ízületi gyulladásokat, enyhíti az izomfájdal­makat.
 • Oldja a stresszt, normál értéken stabilizálja a vérnyomást, állandó jó közérzetet és hatékony alvást biztosít.
 • Tisztítja a vért, erősíti a vesét. Segít a máj és az epe­hólyag hatékony működésében. Oldja az epe- és veseköveket.
 • Megelőzi a rák kialakulását.
 • Folyamatos fogyasztása meghosszabbítja az életkort, és csökkenti a ráncok képződését.
 • Csökkenti a koleszterint és puhítja a vénákat, artériákat. Gyógyítja az érszűkületet. Enyhíti az érgyulladás fájdalmait.
 • Segít a súlycsökkenésben, a zsírszövetek lebontásában. Testépítőknél, sportolóknál az izomtónus növekedése mellett fogyás érhető el. Intenzív sporttevékenységnél kifejezetten ajánlott.
 • Gyógyítja a prosztatagyulladást, megerősíti a szexuális potenciát.
 • Enyhíti a torokgyulladást, asztmás köhögést, segít a slejm feloldódásában.
 • Enyhíti a menopauzát, csökkenti a hőhullámokat.
 • Megszünteti a másnaposságot, segítségével gyógyítha­tó az alkoholfüggőség.
A kombuchából készült tea segít megőrizni egészségünket

A kombuchából készült tea segít megőrizni egészségünket

A kombuchagomba-teában a szervezet működését segítő sejtek milliói élnek, amelyek először a bélflórát, majd a teljes szervezetet méregtelenítik, regenerálják. A tea rendszeres fogyasztása – többek között Q-10 koenzimjének köszönhetően – csökkenti a ráncok képződését, és segít megőrizni a fiatalságot.

2. A kombucha kistestvére: a kvasz

A kvasz szláv eredetű erjesztett gabonaital. Első említése 989-ből való, Oroszországban I. (Nagy) Péter cár uralkodása alatt vált népszerű itallá a társadalom minden rétegében. Leginkább Oroszországban és a volt szovjet tagköztársaságokban elterjedt. Oroszországban nemzeti italnak számít, amit 0,5-1% közötti alkoholtartalma miatt gyerekek is fogyaszthatnak.

Az erjesztett ital megelőzi a rák kialakulását, amit szovjet rákkutatók vizsgálatai igazoltak.

Szibéria legszennyezettebb területein, ahol a kálium-, az ólom-, a higany- és az azbesztszennyezés jelentős, találtak olyan falvakat, ahol az emberek immunisak voltak a rákmegbetegedésre, ugyanakkor a környéken országosan a legrosszabb a rákstatisztika.

Solikamszk és Bereznyiki körzetében viszont nem tudtak rákos eseteket regisztrálni, a talált néhány emberről kiderült, hogy máshonnan költöztek oda.

Ezen a két területen rendszeresen isszák az emberek az ún. tea kvaszt.

3. A kombucha ajánlott fogyasztása

A tea fogyasztásánál figyelni kell arra, hogy fokozatosan növeld az adagot, mert a hirtelen elfogyasztott nagyobb mennyiség hasmenést okozhat. Napi hat evőkanállal kezdd. A kombuchával végzett kúra kezdetén minden kellemetlen érzés elkerülhető, ha sok vizet iszol, mivel így a távozni akaró méreganyagok hamarabb kiürülnek. Csupán az első néhány napon kell óvatosabbnak lenni, amint a szervezet megszokta, ihatod nagyobb mennyiségben is.

Ha nem konkrét megbetegedésre fogyasztod, 2-3 dl-t igyál naponta: egy deciliter reggeli előtt az emésztőrendszer tisztítására, és egy-egy decilitert ebéd és vacsora után az emésztés elősegítésére. Nagyobb folyadékvesztésnél, forró nyári napokon, nagyobb fizikai megterheléseket követően, ásványvízzel fele-fele arányban hígítva, ennek többszöröse is fogyasztható.

Fogyasszunk belőle 2-3 dl-t naponta

Fogyassz belőle 2-3 dl-t naponta

Ha konkrét betegséget akarsz kezelni, napi 3×1 dl-t ajánlok, és a javasolt időszak 3-6 hónap legyen. 1 hónap szünetet követően újrakezdheted a kúrát.

Olyankor, amikor az emberek keveset mozognak, ülőmunkát végeznek, rendszertelenül étkeznek, és sok olyan szénhidrátot fogyasztanak, amelyeknek csak kalóriatartalmuk van, de vitaminokat és ásványi anyagokat nem tartalmaznak, a belek eltunyulnak, és oxidációs folyamatok indulnak el, amelyek méreganyagok felhalmozódásához és zsírszövet lerakódásához vezetnek.

A kombucha azonkívül, hogy az intenzív anyagcsere révén lebontja a zsírszövetet, a belek mozgását is felgyorsítja, így a tápanyagfölösleg nem marad tovább a belekben, hanem kiürül. Ez az oka, hogy kombucha fogyasztásnál gyakoribb a székletürítés.

Ha kombuchával fogyókúrázol, akkor megmarad az evés öröme, nem kell számolnod a magadhoz vett kalóriákat. Egy dologra viszont figyelned kell: a rendszeres testmozgásra, mert a kombucha, mint természetes fogyasztószer, csak így működhet hatékonyan.

4. Vitaminforrás és probiotikum

A kombucha teljes értékű vitaminforrás és probiotikum

A kombucha teljes értékű vitaminforrás és probiotikum

Mivel a kombuchából készült tea és az erjesztett kvasz teljes értékű B-vitamin-komplex forrás, ezért a szellemi munkát végzőknek és a stresszes körülmények között élőknek különösen hasznos a rendszeres fogyasztása.

A kombucha és a kvasz javítja a tápanyagok felszívódását, és felerősíti az anyagcsere lebontási folyamatait. Ennek az eredménye, hogy a zsírszövet természetes módon elég. A jobb anyagcsere folytán az energiaforrások hatékonyabb kihasználása válik lehetővé. Többletenergiát ad azáltal, hogy az energiakészleted jobban hasznosul.

A szervezetünkben szimbiózisban élő, közel 400 féle baktériumtörzs állapota közvetlenül hat az egészségedre. Ezek az élő, jótékony mikroorganizmusok – a bélflórát alkotó probiotikumok – szervezetünkben egyensúlyi állapotban vannak, azonban ez az egyensúly külső hatások révén könnyen felborulhat. Ilyen külső hatások lehetnek például a következők:

 • teljes értékű táplálékok hiánya étrendünkből
 • antibiotikumokkal szennyezett étkek
 • gyógyszerek fogyasztása
 • kemoterápia
 • radiológiai kezelések
 • stressz

Az egyensúly felborulásának következményeként néhány káros baktérium vagy gomba elszaporodhat a jótékony baktériumok kárára, amelynek jelei a táplálkozást követő gyengeség, puffadás, felszívódási problémák, emésztési zavarok, állandó fáradtság, az ellenálló képesség csökkenése, bőrproblémák, hajhullás, korpásodás és allergiás reakciók.

Kombucha koktél – ínycsiklandó és egészséges

Kombucha koktél – ínycsiklandó és egészséges

Az immunanyagok 70%-át a bélflóra termeli, ennek károsodása súlyosan veszélyezteti az immunrendszer normális működését. A sérült bélflóra regenerálódását probiotikus tejsavbaktériumokkal támogathatod.

5. Következtetés

Persze amíg nincsen elegendő tudományos bizonyíték a kombucha és a kvasz fogyasztásának hosszú távú hatásaira, addig érdemes némi fenntartással kezelni a fenti állításokat.

Tekints a kombuchára és a kvaszra úgy, hogy az nem egy csodaital, hanem inkább egy vitaminokkal teli hatékony probiotikum, amely könnyen beilleszthető a mindennapjaid egészséges étrendjébe.

Te próbáltad már a kombuchát? Milyen hatását tapasztaltad? Várom a véleményeket!

Forrásjegyzék

Harald Tietze: Kombucha (A csodálatos gomba), Possum Kiadó, 1996
American Cancer Society: Kombucha Tea, http://www.cancer.org/Treatment/TreatmentsandSideEffects/ComplementaryandAlternativeMedicine/DietandNutrition/kombucha-tea
Stephanie Greunke: Crazy About Kombucha, http://robbwolf.com/2012/05/23/crazy-kombucha
http://www.nepgyogyaszat.hu/nepgyogyaszat-gyogyirei/kombucha-2.html
https://en.wikipedia.org/wiki/Kombucha
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kvasz

http://www.livestrong.com/article/310286-kombucha-health-benefits/

 • Hasznos ez az írás?
 • Igen   Nem

A szerzőről

Kiss Gábor

Kiss Gábor A mediterrán életmód elkötelezett híve, 2008 óta törekszik az egészségtudatos életre. Azóta, ha csak teheti, mindent elolvas a témában, és két saját könyve is megjelent az életmódváltásról. Ki nem állhatja a szenzációhajhász, tudománytalan zagyvaságokat és a hazug marketinggel profitot elérő cégeket. Szeret a konyhában improvizálni, egészséges finomságokat alkotni. Bár nem mindig sikerül, de igyekszik időt találni a sportra, meditálásra, aktív életre. Mindemellett érdeklődéssel követi a modern táplálkozástudomány és a pozitív pszichológia legújabb eredményeit. És ha úgy van kedve, előszeretettel osztja meg tapasztalatait és gondolatait a Dietless olvasóival. Írj Gábornak levelet az e-mail címére: gabor@dietless.hu.

Ha tetszett az írás, szavazz!

4.5 (89.7%) 165 szavazat


 • Kovács László szerint:

  Kombucha gomba érdekelne!.

  • Búza tünde szerint:

   Hol lehet meg rendelni?

   • Lauringer Gabriella szerint:

    Fóton van egy Vivanatura bolt, ott lehet megvenni.

  • panczi endre szerint:

   szia szeretnem kerdezni hol tudnam meg rendeli mert nekem nagyon fontos lene ez a gomba meg kerem hogy segicsenek higy meg rendejem mert nagy szuksegem lene ra mert trobatom mar minden fele kepen meg rendelni de nem tutam koszonom elore is

   • Ágnes Balog szerint:

    Én az interneten találtam!

  • Gülmár Gusztávné szerint:

   Üdvözlöm! Szeretnék gombát venni. Hol lehet venni Öntől. Kérem tájékoztasson a lehetőségről. Köszönöm!!!

  • Benda Istvánné szerint:

   Igen

  • Barabas Irma szerint:

   Hol laksz?

 • Antalné Szabó Szilvia szerint:

  Autoimmun beteg vagyok.10 immunbetegséggel és több egyéb betegséggel.
  Az orvosok mindent kipróbáltak már,végső esetben a kemót ajánlották.
  Elutasítottam.
  Elkezdtem a Kombuchát.
  4 hónap alatt elmúlt a 2 éve tartó lázam,az izom-izületi fájdalmam,a migrén,a frontérzékenység és végre teljes életet élhetek!!!

  • panczi endre szerint:

   szia nekem is nagy suksegem lene ra neg kelek nem mondod meg hogy hol tudnam meg vasarolni ha meg kelek

  • Dóra szerint:

   Az autoimmun betegségről + migrénről sokat olvastam. Javaslom, hogy ezzel páthuzamosan nézd meg a biologika mit mond róla, hihetetlenül érdekes. (Youtube-on is találni róla magyar videót)

 • Varga Éva szerint:

  2. típusú cukor beteg vagyok. Szabad fogyasztanom a kombucha teát ?

  • Kiss Gábor szerint:

   Igen, édesítőszer nélkül, probiotikumként fogyasztva.

 • Böjtné Ibolya szerint:

  Hol tudom beszerezni a Kombucha gombát?

  • Nicolette Szenes szerint:

   A kombucha nálam szépen cseperedik-osztódik, szívesen adok egyet, ha még érdekel (Nincs dátum a bejegyzésnél). írj kérlek a FB-on.

   • karhutzoltan szerint:

    sziasztok én nelem is kellene kombucha gomba hol lehet venni nagyon szépen kérlek .ha tudsz segits bite bite kitudom fizeni is címem :3700Kazncbarcika Jószerencsét utca12földszint7 karhut zoltán

   • Biró Annamária szerint:

    Engem is érdekel a gomba. Hogy tudnék hozzá jutni? Előre is köszönöm.

    • Gizella Mészáros szerint:

     Nekem régen volt, és most is nagyon szeretnék

   • Olghi szerint:

    Kedves Nicolette, lehet meg toled venni kombucha gombat? Kerlek ird meg hogyan, ha van. 2022. 4. 24

 • DRABIK KATALIN szerint:

  Engem is érdekelne a kombucha gomba…hol lehet megvásárolni?

  • Kovács Irén Balogné szerint:

   Hol lehet beszerezni érdekelne!

   • Nicolette Szenes szerint:

    A kombucha nálam szépen cseperedik-osztódik, szívesen adok egyet, ha még érdekel (Nincs dátum a bejegyzésnél). írj kérlek a FB-on.

    • Lajtos Mihályné szerint:

     Szeretném mekérdezni, hogyan tudok kombucha gibát vásárolni?

     • Lajtos Mihályné szerint:

      Szeretném kérdezni, hogy lehet megrendelői, előre is köszönöm

   • Örzse szerint:

    Nekem van kombuchám,szívesen szaporítok belöle,csak nem tudom, hogy jut el hozzátok.

    • sandor szerint:

     én még most kezdtem talán holnap lesz kész az elsö adag azt nem tudom hogy hogyan kezelem aztán a gombát, a “babáját”? mindenröl lehet olvasni de erröl nem megköszöném ha segitene

  • Nicolette Szenes szerint:

   A kombucha nálam szépen cseperedik-osztódik, szívesen adok egyet, ha még érdekel (Nincs dátum a bejegyzésnél). írj kérlek a FB-on.

   • Dr Pallos Katalin szerint:

    Ha megvan a gomba , hogy kell elkészíteni ? Zöld tea , cukor ? stb .?

    • Alkony lánya szerint:

     Dr Pallos Katalin a gooleban beirod kombudzsa készitése annál jobban nem tudom leirni
     én 9 éve fogyasztom nem csodaszer!! de a bél máj és epére jó hatással van
     4 o évig kinlódtam a a rossz bélmüködéssel , mióta rendszeres fogyasztója vagyok napi rendszereséggel könnyebbedek))
     magam készitem volt olyna, hogy több összegyült , légmentesen fagyasztóba tette
     m ujra hasznositható időnként sajnos ujitani kell.L

 • Weyde Gyula szerint:

  Cukorbetegek is fogyaszthatják?
  üdv: Gyula

  • Kiss Gábor szerint:

   Igen, édesítőszer nélkül, probiotikumként.

 • Józsa Éva szerint:

  20 éve fogyasztom a kombucha teát. Autoimun degenerativ poliartritiszem van és elmondhatom, hogy igen jó hatással van nem csak a betegségre hanem az egész szervezetemre.Mivel szeretem a savanyú izeket nem volt nehéz megkedveljem, itthon készitem magamnak.Bizalommal ajánlom… érdemes kipróbálni.

 • Plés Györgyné szerint:

  Kérdés

 • Marksteinerné Fekete Juluanna szerint:

  Kedves DIETLESS!

  Ismerem a combuha jótékony hatását. Magam is készítettem, kaptam valakitől kultúrát. Gyulán laktam, de költözés miatt elpusztult a kultúra. Jelenleg Kevermesen lakom ugyan abban a megyében, sajnos nem tudok kultúrához jutni. Olvasom, hogy a vivánál lehet rendelni. Sajnos nem vagyok digitális bennszülött/66-éves/ így az internetes rendelést nem akarom. Tudnál segíteni ezen kívül hogy juthatnék hozzá. Szívesen elutazom érte és fizetek is. Nem tudok facebokkozni.

  Köszönettel: Mné Fekete Julianna
  Kevermes

 • Bsalog Ágnes szerint:

  Szeretném kérdezni hogyan lehet ilyen gombáoz hozzájutni?

 • Gülmár Gusztávné szerint:

  Üdvözlöm! Mióta fogyasztom a teát azóta a széklet nem ürül ki teljesen. Fájdalmat okoz a székletürítés. Nem tudom van- e összefüggés? Itt olvastam inkább a tea fogyasztása hasmenést okozhat. Várom válaszát. Köszönöm

 • Jutka Zöldné szerint:

  Interneten több helyen hirdetik, 1800 ft postaköltséggel kaptam meg, nagyon örülök neki, fogyasztom, szépen szaporodik.

 • Mimoza szerint:

  Szia!
  Évek óta lapul a hűtő aljában a gombák a kis levében. Most elővettem hogy újra neki állok fogyasztani de nem tudom hogy jó e még. Az üveg alján már nem volt túl szép a gomba de a tetején szép egészségesnek tünik. Leválasztották a nem túl szép részemről és beletettem a teába. Nem tudom hogy vajon jó lesz e vagy fogyasztható lesz e az a tea. Az első két teát még nem onnan amúgy se meg. Inkább erősiteném a gombát.

 • Szakács Cecilia szerint:

  Szép napot kívánok! A kombucha tea terhesség illetve a szoptatás időszakában fogyasztható.? Van valamilyen hatasa a magzatra illetve majd az anyatejen át a kisbaba szervezetkére? A család aktívan fogyasztja a teát, én is nagyon szeretem, de nem találtam erre vonatkozó információt, úgyhogy sajnos hanyagolom jelenleg a fogyasztását 🤷‍♀️
  Köszönöm a valaszt 😊

 • Kata szerint:

  Kombucha tea fogyasztó vagyok. Rendbe rakta az emésztésemet, erőteljesebb vagyok. Kellemes savanykás ital.
  Mindenkinek csak ajánlani tudom.

  • Mucsi Sara szerint:

   Üdvözlöm!
   Hol tudom megvasarolni a Combucha teat?

 • Petrovics Istvánné szerint:

  Jó napot! Tud valaki segíteni,hogy hol és honnan tudnám beszerezni? Szeretném kipróbálni. Köszönöm

 • Mucsi Sara szerint:

  Hol tudom beszerezni a Combucha teat?

  • Deákné Erzsike szerint:

   Engem is érdekel.

 • Deákné Erzsike szerint:

  Én a Japán kristály gombát iszom, és elégedett vagyok vele. Volt nekem is Kombucha tea gomba de elajándékoztammert elkérték, és most nincsen de szívesen kipróbálnám ismét.

 • Lőrincz Károly szerint:

  Érdekel, hogyan lehet beszerezni?

 • Radu Erzsébet szerint:

  Nekem van,aki szeretne megtalál a messengeren Radu Erzsébet.

 • Nagy Csaba szerint:

  Köszönöm a tájékoztatót. Nekem is van ilyen teám, csak nagyon csipős, felhigitható vizzel? Igy fogom fogyasztani, ahogy javasolod. Mit csináljak a vastagon felszaporodó gombával a folyadék felszinén?
  Szép Karácsonyt és boldog Ujévet.
  üdv. Nagy Csaba

 • Kárász Györgyné szerint:

  a sok szaporulattal mit lehet csinálni ? Folyamatosan csinálok italt belőle és iszom de nagyon sok van

 • Horváth Dénesné szerint:

  Én már több éve iszom. A vese funkcióm, a lehető legjobb. Az emésztésem is sokkal jobb lett tőle. Az ősz hajszálaim száma is csökkent, jobb a közérzetem. Mások szerint letagadhatnék pár évet. A koromhoz képest, alig van ráncom. Csodálatos ital. Mindenkinek, aki egészséges szeretne maradni vagy betegséggel küzd, csak ajánlani tudom.

 • Debreczeni Lajos szerint:

  Üdvözlöm!Az érdekelne hogyan készíti és mennyit fogyaszt belőle?Előre is köszönöm szépen ha válaszol.🙏

 • Űzd el a stresszt örökre: stresszoldó meditáció 5 perc alatt

  Űzd el a stresszt örökre: stresszoldó meditáció 5 perc alatt

  Sokat stresszelsz a magánéletben vagy a munkában? Szorongás, fáradtság, kiégés vagy álmatlanság jellemez?

  Töltsd le ezt az ingyenes e-könyvet, és fedezd fel a stresszoldó meditáció kedvező élettani hatásait és technikáját.

  A meditációt Magyarországon még mindig túl sok spirituális és ezoterikus maszlag veszi körül, és elvont filozófiával átszőtt gyakorlatnak tartják – nem csoda, ha sokan ódzkodnak tőle.

  Pedig semmi köze a valláshoz. Egy egyszerű és hasznos önsegítő módszerről van szó, amelyet bárki képes elsajátítani 5 perc alatt.

  Ingyenes e-könyv letöltése »

  Mit szólnál egy boldog és gondtalan élethez?

  A boldogság titkai: hogyan legyünk boldogok a mindennapokban?

  „Különböző magánéleti problémák miatt 2016 nekem nem túl szerencsés év volt.

  Egy hosszú öngyógyító folyamat részeként ez a könyv egyfajta terápiaként szolgált számomra, amelyben összegyűjtöttem az összes olyan módszert, amelyet akkor és most is aktívan használok a saját életemben a nehézségek leküzdésére.

  Mert kell hogy legyen valami, amivel ki tudod húzni a fejedet a vízből, ha úgy adódik.

  Mert egyedül csak Te tudsz segíteni saját magadon.

  2016 elejétől kezdve végigolvastam a boldogságról és a pozitív pszichológiáról szóló szinte teljes szakirodalmat, és egy kezemen meg tudom számolni hány olyan önsegítő könyv jelent meg magyarul, amely ezoterikus maszlagok és spirituális eszmefuttatások helyett azonnal alkalmazható, valódi tudást kínál.

  Ezért született meg ez a könyv. Ha már nekem nem állt rendelkezésemre ilyen tudásanyag, amikor szükségem lett volna rá, legalább Neked legyen meg a lehetőséged az azonnali fejlődésre.”

  – Kiss Gábor


  Mintamenü ínyenceknek: 3 egészséges és egyszerű recept

  Mintamenü ínyenceknek: 3 egészséges és egyszerű receptÖtleteket keresel egészséges ételek készítéséhez? Ínyenc vagy, de kevés az időd a főzőcskézésre?

  Töltsd le és teszteld ezt a mintamenüt, amely három egészséges és egyszerű receptet tartalmaz!

  Az ingyenes mintamenü összeállításakor a szokásos szempontokat vettem figyelembe:

  - Egyszerűség: változatos ételek és ínycsiklandó finomságok minimális konyhabűvészkedéssel (átlagosan 10-30 perc)

  - Tápérték/kalória arány: a lehető legtöbb vitamin és ásványi anyag alacsony kalóriatartalom mellett

  - Egyensúly: fehérje, szénhidrát és zsír optimális egyensúlya

  - Természetes ételek: sok-sok zöldség és gyümölcs

  Ingyenes mintamenü letöltése »


  A mindennapi energia és a jó közérzet titkát keresed?

  33 kedvenc recept: helyes táplálkozás egyszerűenMegtalálod a 33 kedvenc recept új és átdolgozott kiadásában:

  - 33 egészséges recept étvágygerjesztően ínycsiklandó és színes fotókkal 178 oldalon

  - 29 oldalas bevezetés az egészséges táplálkozásba, valamint a zöldségek és gyümölcsök világába

  - Zöldség és/vagy gyümölcs alapú receptek változatosan

  - Prémium fűszerkombinációk, amelyek jól kiegészítik egymást (próbáld ki, majd meglátod)

  - Semmi sznobéria: egyszerű, egészséges, olcsó és finom receptek a mindennapi energiához és a jó közérzethez

  INGYENES BÓNUSZOK:

  - Havi bevásárlólista, amelyet böngészhetsz a számítógépen, magaddal vihetsz a mobilodon, vagy egyszerűen kinyomtathatod, és firkálhatsz rá

  - Útmutató a GI-hez, amelyből megtudhatod, hogy egy adott élelmiszer milyen gyorsan és mennyire tartósan emeli meg a vércukorszintedet


  Dietless Akadémia: életmódváltás egyszerűen

  Dietless Akadémia: online tanfolyamok egyszerűen

  Fedezd fel a Dietless Akadémiát, és sajátítsd el az egészséges táplálkozás és a mediterrán életmód naprakész tudományát online:

  - Praktikus online tanfolyamok és oktatóanyagok a mindennapi energiához és a jó közérzethez

  - Rövid és áttekinthető leckék a hatékony tanulásért

  - Azonnali értékelés a kvízek után, játékos tesztek és feladatok a tudásod elmélyítéséért

  - Letölthető segédanyagok (táplálkozási útmutatók, ellenőrzőlisták, táblázatok, bevásárlólista, stb)

  - Azonnal alkalmazható, valódi tudás

  Kérj értesítőt, és szólunk, amint lesznek új szabad helyek.


  • Mintamenü ínyenceknek

   Mintamenü ínyenceknekÖtleteket keresel egészséges ételek készítéséhez? Ínyenc vagy, de kevés az időd a főzőcskézésre?

   Töltsd le és teszteld az ingyenes mintamenüt, amely három egészséges és egyszerű receptet tartalmaz. Tovább »

  • Űzd el a stresszt örökre

   Stresszoldó meditációSokat stresszelsz a magánéletben vagy a munkában?

   Szorongás, fáradtság, kiégés vagy álmatlanság jellemez?

   Töltsd le az ingyenes e-könyvet, és fedezd fel a stresszoldó meditáció kedvező élettani hatásait és technikáját. Tovább »

  • Dietless Akadémia

   Dietless Akadémia tanfolyamok
  • Vélemények

   Vélemények

  >